Thijs Goverde

.

OPGERUIMD

Het Grote Mens (Latijnse naam: Homo Sapiens Maior) is een van de meest merkwaardige dieren ter wereld. Erg zeldzaam zijn ze niet; bijna ieder kind kan ze dagelijks waarnemen. Bijvoorbeeld in de dierentuin, in het park, in het circus, maar ook gewoon thuis of op school. Maar wat wéten kinderen nu eigenlijk van Grote Mensen? Hoe kunnen zij het eigenaardige, soms zelfs bizarre gedrag van het Grote Mens verklaren? En: is er iets aan te doen?
Cabaretier en kinderboekenschrijver Thijs Goverde heeft jarenlang tussen de Grote Mensen geleefd, zo lang zelfs dat de Grote Mensen hem als één van hen gingen beschouwen! De unieke inzichten, die hij daarmee verworven heeft, wil hij in deze voorstelling delen met zijn jonge publiek.
Wist je bijvoorbeeld dat het Grote Mens het op-vier-na slimste dier te wereld is (na kinderen, apen dolfijnen en varkens)? En dat je hem allerlei kunstjes kunt leren, zoals boterhammen smeren, was vouwen en boodschappen doen? Maar... waarom moet jij van de Grote Mensen altijd je kamer opruimen, terwijl ze zelf altijd overal zo'n puinhoop van maken?

Overigens is het Thijs' streven om met OPGERUIMD niet alleen de grappigste, maar ook de meest duurzame voorstelling van het theaterseizoen neer te zetten. Gewoon, omdat hij dat leuk vindt.

Voorstelling: Opgeruimd (website)

  • Genre: Kindercabaret
  • Datum: Woensdag 16-10-2013
  • Aanvang: 15:00 u
  • Voorverkoop: € 6,-
  • Dagkassa: € 8,-
Bestel kaarten