Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse, Hallo Aarde, foto (c) Bop Mulder

Paulien Cornelisse - Hallo Aarde

Tijdens Kakelvers in 2008 was Paulien te gast in Horst. Ze speelde toen een gedeelte uit haar eerste programma ‘dagbraken’. Daarna is er veel gebeurd.

 

Paulien Cornelisse heeft De Neerlands Hoop 2010 gewonnen (de cabaretprijs voor de meest veelbelovende cabaretier).

 

‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, het eerste boek van Paulien Cornelisse, is een groot succes en staat  sinds de verschijning onafgebroken in de bestsellerlijst.

 

Paulien schrijft elke week een taalcolumn in NRC Next, maakt tekeningen voor de Achterpagina van NRC Handelsblad, heeft een column in JAN Magazine en ze leest elke twee weken een column voor bij de Wereldomroep.

 

In theaterprogramma ‘Hallo Aarde’ houdt Paulien Cornelisse zich onder andere met haar specialiteit bezig: het observeren en analyseren van het vaak opmerkelijke gedrag en taalgebruik van de mens en van zichzelf. Daarnaast laat zij haar licht schijnen over de dieren en hun vaak onbegrijpelijke bezigheden. Zo vraagt zij zich af wat konijnen zouden zeggen, als ze konden praten. Ook wordt het definitieve woord gesproken over acrobaten, en wordt het mannetje op het bord bij het stoplicht aan een diepteanalyse onderworpen. Kortom: in Hallo Aarde wordt onmisbare informatie verstrekt waar u de rest van uw leven iets aan kunt hebben.

 

Voorstelling: Hallo Aarde (website)

  • Genre: Cabaret
  • Datum: Zondag 27-11-2011
  • Aanvang: 20:00 u
  • Voorverkoop: € 15,-
  • Dagkassa: € 17,-
Bestel kaarten