PAAZ

PAAZ

PAAZ

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?
Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

PAAZ is een solovoorstelling vol humor, die de donkere kant van de psychiatrie echter niet schuwt. Actrice en cabaretière Yora Rienstra speelt de rol van Emma.

Voorafgaand aan de theatervoorstelling PAAZ kunt u gratis een inleiding bijwonen. Deze inleiding start om 19:15 uur en wordt gehouden door één of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma. De ambassadeurs zijn mensen die een psychische aandoening hebben (gehad). Zij vertellen uit eigen ervaring tegen welke vooroordelen zij aan liepen en welke impact dit op hen had. Ook vertellen zij u alvast een en ander over de voorstelling PAAZ. Vervolgens is er tijd om vragen te stellen en met de ambassadeur(s) in gesprek te gaan. Samen Sterk zonder Stigma werkt aan een samenleving waarin psychische aandoeningen bespreekbaar zijn. Dit leidt tot begrip en een gelijkwaardig contact tussen mensen met en zonder psychische aandoening. Maakt u psychische aandoeningen ook bespreekbaar?

Voorstelling: PAAZ (website)

  • Genre: Toneel
  • Datum: Zondag 09-04-2017
  • Aanvang: 20:00 u
  • Voorverkoop: € 14,-
  • Dagkassa: € 16,-
Bestel kaarten