Matroesjka

Matroesjka - Eeuwig vlees

Matroesjka - Eeuwig vlees

Jihadsletjes. Filosoferende slachtkoeien. Verontrustende speeddates. De reïncarnatie van een opblaaspop. In Eeuwig Vlees speelt Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt. Wat kun je anders? Het is tenslotte eten of gegeten worden. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draait Matroesjka alles en iedereen door de gehaktmolen. Hun personages zetten je wereld op z’n kop en hun spatzuivere zang brengt je gegarandeerd in hemelse sferen. Eeuwig Vlees is een bloedstollende voorstelling die botten kraakt, harten smelt maar bovenal onsterfelijk grappig is.

Matroesjka (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) is hét technocabaretduo van Nederland. Op beestachtige wijze wonnen ze in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Ronduit grappig”, keurmerkte het NRC Handelsblad de twee. “Zeer muzikaal en zeer intelligent”, spieste de Volkskrant. Het Parool vleeshaakte daarop in: “Matroesjka speelt op hoog niveau”. De Telegraaf ging helemaal tot op het bot en riep “dit energieke en eigenzinnige duo” uit tot grote cabaretbelofte.

Matroesjka is genomineerd voor de Annie MG Schimdtprijs 2015, voor het beste theaterlied van het jaar met het nummer ‘#Imalive’ uit Eeuwig vlees. “Sprankelend lied, dito uitvoering”, aldus de Volkskrant.

Voorstelling: Eeuwig Vlees (website)

  • Genre: Cabaret
  • Datum: Zondag 25-09-2016
  • Aanvang: 20:00 u
  • Voorverkoop: € 12,-
  • Dagkassa: € 14,-
Bestel kaarten