Katinka Polderman

Katinka Polderman - Willem de Roon

Katinka Polderman - Polderman tuigt af

Pers en publiek waren laaiend enthousiast over `Polderman´ (in Horst tijdens de Kakelvers editie van  2006) en opvolger ´Polderman kachelt door´. Die laatste werd zelfs genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop en was in 2009 op het Kukeleku-podium te zien. Polderman is onverstoorbaar, gortdroog, subtiel en lomp, hilarisch en ontroerend. En dat allemaal tegelijk. Haar rake observaties, haar zelfspot, haar grote taalgevoel, haar engagement en haar oorspronkelijke liedjes, maken Polderman tot een van de meest intrigerende cabaretiers van dit moment.

 

Katinka maakte met Polderman tuigt af wederom een subtiel subversief programma. Ogenschijnlijk lieflijk, maar kattig underneath… Onze mopperkoningin, die op de proppen komt met het eerste bef-lied, maar net zo makkelijk nog geen 5 minuten later de zaal doet verstommen met een  ongelooflijk verfijnd nummer over een overleden dierbare.

 

Ze heeft haar zang en gitaarspel meegetraind in de kilometers die zij intussen aflegde in de theaters. En de vondst met de elektronische theremin is een mooi eerbetoon aan haar trouwe reisgezel, haar wijlen hond Busje.

 

In haar derde soloprogramma gaat Katinka in op de angst die ons door de overheid wordt opgelegd:  angst voor terrorisme, angst voor natuurrampen, angst voor aanslagen… De overheid heeft zelfs een rampenton samengesteld waarmee wij Nederlanders rampen zullen overleven. Maar of we daar nou zo mee geholpen zijn…?

 

Voorstelling: Polderman tuigt af (website)

  • Genre: Cabaret
  • Datum: Zondag 23-10-2011
  • Aanvang: 20:00 u
  • Voorverkoop: € 13,-
  • Dagkassa: € 15,-
Bestel kaarten