KAKELVERS

kakelvers

Jasper van Kuijk - Oeloek - Maarten Ebbers

Terug van weg geweest: Kakelvers, drie maal aanstormend cabaret talent. Deze keer met een nieuwe presentator: Quirien van Haelen en, uiteraard, drie cabaretacts die zich graag aan u voorstellen.

 

De aftrap wordt gedaan door Maarten Ebbers. Hij speelt een deel uit zijn voorstelling ‘Laat mij maar zitten’. Daarin neemt Maarten Ebbers, de winnaar van het Leids Cabaretfestival 2009, je mee in zijn absurde fantasiewereld. Met gitaar, versterkertje en een harig kussen staat hij stil bij zijn eigen passiviteit. Gaat hij voor zijn dromen en idealen of voor werkelijkheid en gemak. Met een komische blik en verassende grappen bekijkt hij de wereld die volop in beweging is… maar gaat ze ook vooruit?

 

Vervolgens betreedt het cabaretkwartet Oeloek het podium. Met hun krankzinnige cabaretstijl toont Oeloek in hun voorstelling ‘De Nacht van de Nasmaak’ een wereld waarin mensen elkaar maar niet kunnen verstaan. Tragische figuren en meelijwekkende types blinken allen uit in onmacht en miscommunicatie, met alle hilariteit van dien. En dat alles onder de eindregie van Martin van Waardenberg.

 

Na de pauze is het podium voor Jasper van Kuijk. Ongetwijfeld een van de grootste cabarettalenten van dit moment. Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010. De jury roemde zijn prettige podiumpersoonlijkheid, de poëtische kracht van zijn teksten, zijn aangenaam hese zangstem, maar bovenal zijn ijzersterke actuele thematiek. De Volkskrant omschreef zijn programma als een vrolijk-vurig pleidooi tegen de versimpeling en leukheidscultus, intelligent opgebouwd en opvallend geëngageerd.

 

Voorstelling: 3 maal aanstormend cabaret-talent (website)

  • Genre: Cabaret
  • Datum: Zondag 22-04-2012
  • Aanvang: 20:00 u
  • Voorverkoop: € 13,-
  • Dagkassa: € 15,-
Bestel kaarten